Ir direto para menu de acessibilidade.
Início do conteúdo da página

PPGCTA

Programa de Pós-Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos

Laboratories

LABORATORY OF FOOD ANALYSIS (Área: 42,0 m²). Purpose: Experiments related to analysis and characterization of physical-chemical properties of food and beverages. Available...

Pilot plants

PILOT PLANT AND LABORATORY OF MEAT AND DERIVATIVES (Area: 48 m2) Purpose: processing of meats and derivatives and development of new products and studies of hygiene and sanitation of...

Management Committee

  OVERALL COORDINATION Prof. Dr. Alex Fernando de Almeida – COORDINATOR  Profa. Dra. Glêndara Aparecida de Souza Martins – SUBSTITUTE COORDINATOR   COORDINATOR...

Dissertations and Publications

Publicações Artigos Científicos Livros e Capítulos de Livros Patentes

Publications

Publicações Artigos Científicos Livros e Capítulos de Livros Patentes Publications

Subjects

Obrigatórias Ementa Metodologia Científica.pdf Ementa seminários I.pdf Ementa Seminários II.pdf Optativas Ementa_ Controle...

Accreditation Committee

OVERALL COORDINATION  Prof. Dr. Alex Fernando de Almeida – COORDINATOR Profa. Dra. Glêndara Aparecida de Souza Martins – SUBSTITUTE COORDINATOR   COORDINATOR COMMITTEE Prof....

Researchers

Teachers Students Egressos Special students Pós-Doutorandos

PPGCTA (EN)

PPGCTA (EN)

Programs and Projects

  PROGRAMA NACIONAL DE COOPERAÇÃO ACADÊMICA NA AMAZÔNIA - CAPESEDITAL nº 21/2018 Projeto: BIOPROSPECÇÃO DE ENZIMAS E PROBIÓTICOS A PARTIR DE FRUTOS AMAZÔNICOS...

Research Groups

  Modelagem, Cinética e Avaliação de Sistemas Alimentares e BiotecnológicosLíder: Glêndara Aparecida de Souza MartinsLink:...

Schedules

Horários Disciplinas ofertadas em 2020 1.docx Disciplinas ofertadas em 2020 2.docx

Academic Calendar

Calendário Acadêmico Disciplinas e Horários 2019 2.pdf

Course Subjects

Course Subjects

Scholarship

Scholarship award committee Prof. Dr. Alex Fernando de Almeida Profa. Dra. Glêndara Aparecida de Souza Martins Profa. Dra. Juliana Fonseca Moreira da Silva   Results of Grant...

Infrastructure

Laboratories Pilot plants

Course Evaluation

  Course Notes FOUR-YEAR PROGRAM EVALUATION Opening of PPGCTA - 2012 note 03 Quadrennium 2013 - 2016: grade 03

Regulation

Regulamentação Anexos ao Regimento do Programa de Pós Graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos - PPGCTA Norma para Elaboração de Qualificação -...

Postgraduates Profile

UFT's Food stands out with the training of qualified human resources prepared to respond to the demands and challenges in the Legal Amazon in the area of Food Science. PPGCTA-UFT...

Research Area

Research line 1: Quality control and food safety It aims to study the hygienic-sanitary, nutritional, sensorial and physical-chemical quality of raw materials and products in the Legal...

Concentration Area

Food Science and Technology

Historical

The Postgraduate Program in Food Science and Technology at UFT (PPGCTA-UFT) was conceived by professors from the UFT Food Engineering course with the contribution of professors from the...

Introduction

  The Postgraduate Program in Food Science and Technology of the Federal University of Tocantins (PPGCTA/UFT) seeks to meet regional, national and international expectations in tune...

Credenciamento Docente

Comissão de Credenciamento e Recredenciamento Prof. Dr. Alex Fernando de Almeida Prof. Dr. Abraham Damian Giraldo Zuniga Profa. Dra. Glêndara Aparecida de Souza Martins Profa. Dra....

Livros e Capítulos de Livros

Livros e Capítulos de Livros Livros e Capítulos de Livros 2020.pdf Livros e Capítulos de Livros 2019.pdf Livros e Capítulos de Livros 2018.pdf Livros e...

Artigos Científicos

Artigos Científicos Artigos Científicos 2020.pdf Artigos Científicos 2019.pdf Artigos Científicos 2018.pdf Artigos Científicos 2017.pdf Artigos...

Publicações

Artigos Científicos Livros e Capítulos de Livros

Bolsa de Pós-Doutorado (PNPD)

Bolsa de Pós-Doutorado (PNPD)

Resultados de Atribuição de Bolsas de Estudos

Resultados Resultados Bolsas CAPES 2021 Projeto PDPG-AM.docx Resultados Bolsas CAPES 2020 Projeto PDPG-AM.docx Resultados Bolsas CAPES 2019 Projeto...

Comissão de Atribuição de Bolsas de Estudos

Prof. Dr. Alex Fernando de Almeida Profa. Dra. Glêndara Aparecida de Souza Martins Profa. Dra. Juliana Fonseca Moreira da Silva

Plantas Piloto

Planta Piloto e Laboratório de Carnes e Derivados  Área: 48 m2 Finalidade: processamento de carnes e derivados e desenvolvimento de novos produtos e estudos de higiene e sanitização...

Laboratórios de Pesquisa e Ensino

Laboratório de Análise de Alimentos Área: 42,0 m² Finalidade: experimentações relacionadas a análises e caracterização de propriedades físico-química de alimentos e...

Fim do conteúdo da página